Netanyahu'yu Korkutan Şey Ne?

P5+1 ülkelerinin İran'la anlaşmasını sindiremeyen Netanyahu, sunulan nükleer teklifin iyi bir teklif olduğuna ikna edebilecek kimse olmadığını savundu.  

Görüntülenme: 1168 Tarih: 14 Nisan 2015 00:52
Netanyahu'yu Korkutan Şey Ne?

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bölgenin istikrarının, İran'ın nükleer silahlanmasını engellemek için kararlı siyaset gerektirdiğini savundu.

İsrail radyosunun haberine göre, Netanyahu, ofisi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Hiçbir kimseyi İran'a sunulan nükleer teklifin iyi bir teklif olduğuna ikna edebilecek hiçbir kimse yoktur. Ve (bu teklif) çok kötüdür. Bizim, açık deliklerle dolu bir anlaşmaya değil kararlı ve sıkı bir siyasete ihtiyacımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Netanyahu, bu anlaşmanın, nükleer silah elde etmeyi sağlayacak gücü İran'ın elinde bırakacağı gibi, hazinelerini de büyük paralarla da dolduracağını savunarak, aynı zamanda ondan Ortadoğu ve dünyada uyguladığı terör ve düşmanlığı durdurmasını da talep etmediğini ileri sürdü.

Netanyahu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bölgenin istikrarı, İran'ın nükleer silahlanmasını engellemek için kararlı siyaset gerektirmektedir. Büyük devletlerin İran'a verdiği tavizler, ona düşmanlıklarından vazgeçmesinin talep edilmediği, tam tersine düşmanlığının dozunu artırmasına izin verildiği mesajı verir ve buna teşvik eder. İran da bunu tam olarak Irak'tan Yemen'e kadar uyguluyor. Eğer anlaşma gerçekten sağlanır ve ambargo kaldırılırsa İran, savaş ve terör aletlerine sarf edilen milyarları elde edecek ve bu uluslararası meşruiyet kazanacak."

İran ile P5+1 ülkeleri arasında İsviçre’nin Lozan kentinde yapılan nükleer müzakerelerde 2 Nisan'da anlaşmaya varılmıştı.

İslami Analiz

Yorumlar