Hamas'tan Ümmete Tarihi Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Yahudi yerleşimcilerin ve işgal askerlerinin Mescid-i Aksa'ya sürekli düzenledikleri baskınların tüm İslam ümmetine hakaret anlamına geldiğini ifade ederek, Mescid-i Aksa'nın Filistin davasının ekseninde olduğunu ve işgal güçleriyle yeniden kapsamlı bir çatışmanın fitilini ateşleyeceğini söyledi.  

Görüntülenme: 1260 Tarih: 14 Nisan 2015 01:45
Hamas'tan Ümmete Tarihi Çağrı

Hamas Hareketi sözcülerinden Hüsam Bedran, bugün (14 Nisan Salı) yaptığı açıklamada, ülkeler ve fertler olarak tüm Müslümanları Mescid-i Aksa'yı savunmak üzere harekete geçmeye davet etti. Bedran, Müslümanlardan şartlarına göre ve bulundukları yere uygun her türlü yolla Mescid-i Aksa'yı korumak üzere çaba sarf etmelerini istedi.

Filistin halkının ihlaller karşısında sessiz kalacağını zanneden işgalcilerin yanıldığını kaydeden Bedran, Kudüs'teki, Batı Yaka'daki ve dünyanın her yanındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa için her şeylerini feda etmeye hazır olduklarını söyledi.

Hamas sözcüsü Bedran, başta Mescid-i Aksa'da baskınlara karşı nöbet tutan kadınlar ve erkekler olmak üzere Kudüs'te yaşayan Filistinlileri selamlayarak, Kudüs halkının Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunma savaşının ilk hendeğinde yer aldığını belirtti.

fiem

Yorumlar