Siyonist Askerler Tulkerem'de Filistinlilere Saldırdı

İşgal güçleri dün (14 Nisan Salı) akşam saatlerinde Batı Yaka'nın kuzeyindeki Tulkerem vilayetine bağlı Sayda beldesine baskın düzenleyerek belde sakinleriyle çatıştı ve daha sonra belde girişine barikat kurdu.  

Görüntülenme: 1013 Tarih: 15 Nisan 2015 14:59
 Siyonist Askerler  Tulkerem'de Filistinlilere Saldırdı

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre işgal güçleri beş askeri araçla Sayda beldesine baskın düzenledi.

İşgal güçlerinin Sayda beldesinde gençlerin toplandığı belde merkezinde konuşlandığı, bunun üzerine belde sakini gençlerin işgal askerlerine taş ve boş şişe attığı, işgal askerlerinin ise gençlerin üzerine ateş açarak karşılık verdiği ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal askerlerinin beldenin girişini barikat kurarak kapattığını, araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptığını, çatışmalar sırasında ölen veya yaralanan olmadığını bildirdi.

Öte yandan, işgal askerlerinin dün Gazze Şeridi sınırındaki dikenli telleri aşan bir genciyi gözaltına aldığı öğrenildi.

İşgal rejimi kaynakları, işgal ordusunun Gazze Şeridi sınırındaki dikenli telleri geçerek 1948'de işgal edilen Filistin topraklarına giren ve Askalan sahillerine kadar ulaşan bir genciyi gözaltına aldığını bildirdi.

Gencin sorguya çekilmek üzere işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı "Şabak"a teslim edildiği ve son dönemde sınırdan sızmalarda artış gözlemlendiği kaydedildi.

fiem

Yorumlar