Filistinli Milletvekili Serbest!

İşgal yönetimi, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu Değişim ve Islah'ın üyesi Tulkerem milletvekili ve eski Bayındırlık Bakanlı Abdurrahman Zeydan'ı idari hapis cezasıyla on ay işgal zindanlarında tuttuktan sonra dün akşam (14 Nisan Salı) geç saatlerde serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 838 Tarih: 15 Nisan 2015 16:51
Filistinli Milletvekili Serbest!

Milletvekili Zeydan'ın serbest bırakıldıktan sonra Tulkerem'e bağlı Deir El-Ğasun beldesindeki evine kalabalık bir araç konvoyuyla döndüğü ve Zeydan'ı İslami hareket ve Hamas liderleriyle toplumun önde gelen şahsiyetlerinin karşıladığı bildirildi.

Bu arada, Filistin Yönetimi'ne bağlı çeşitli güvenlik birimlerinin çalışanlarından oluşan bir gücün Hamas sancakları arama bahanesiyle konvoyu Tulkerem kenti girişinde durdurduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, 20 devriye aracından oluşan güç gövde gösterisi yaparcasına eski bakan Abdurrahman Zeydan'ın konvoyunun önünü kesti.

Görgü tanıkları, güvenlik görevlilerinin konvoyu durdurduktan sonra araçları tek tek dolaşarak yanlarında Hamas sancağı olup olmadığını sorduğunu, daha sonra devriye araçlarının yaklaşık beş kilometre konvoya eşlik ettiklerini söyledi.

Yorumlar