Hamas'tan Abbas Yönetimine Eleştiri!

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin Batı Yaka'da hareket üyesi onlarca kişiyi gözaltına alması karşısında Filistin Yönetimi'nin sessizliğini ve net bir tavır ortaya koymamasını eleştirdi.  

Görüntülenme: 1099 Tarih: 15 Nisan 2015 05:41
Hamas'tan Abbas Yönetimine Eleştiri!

Hamas Hareketi liderlerinden İsmail Rıdvan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Filistin Yönetimi bütçesinin üçte birini tüketen güvenlik birimlerinin Batı Yaka halkını işgal güçlerinden korumasını ümit ediyorduk. Fakat anlaşılıyor ki Batı Yaka'daki güvenlik birimleri Filistinlilerin güvenliğini değil işgalcilerin güvenliğini sağlamak için var" dedi.

İşgal güçlerinin Nablus vilayetinde Hamas liderlerine ve üyelerine yönelik gözaltı operasyonlarını kınayan Rıdvan, gözaltına alınanların hayatından ve olabileceklerden işgal yönetiminin sorumlu olduğunu söyledi.

İşgal güçlerince gözaltına alınan Hamas liderlerinin ve üyelerinin derhal serbest bırakılmasını isteyen Rıdvan, insan hakları örgütlerinden ve Birleşmiş Milletler'den de duruma müdahale etmelerini ve gözaltına alınanların serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapmalarını talep etti.

Rıdvan, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı işgal rejimi liderleri hakkında Filistin halkına, esirlere ve insanlığa karşı savaş suçu işledikleri için dava açmaya davet etti.

İşgal güçleri bu sabah Nablus'ta gerçekleştirdiği baskınlar sırasında Hamas üyesi onlarca kişiyi gözaltına aldı.

fiem

Yorumlar