Kudüs'ümüz Filistinliler Tarafından Temizleniyor

"Kudüsümüz Temiz ve Sağlıklı" kampanyasına katılan yüzlerce Kudüslü, bugün (15 Nisan Çarşamba) Kudüs'ün bazı caddelerinde, Eski Belde semtinde ve Mescid-i Aksa avlusunda gerçekleştirilen temizlik çalışmalarına katıldı.  

Görüntülenme: 1676 Tarih: 15 Nisan 2015 23:14
Kudüs'ümüz Filistinliler Tarafından Temizleniyor

Kampanyanın Avrupa Birliği ve OXFAM tarafından finanse edilen ve Filistinli beş müessesenin katkılarıyla gerçekleştirilen "Doğu Kudüs'te İkinci Plana İtilen Toplumları Güçlendirme ve Haklarını Koruma" projesi kapsamında gerçekleştirildiği bildirildi.

OXFAM Örgütü iletişim ve destek sorumlusu Yasemin Kutub, kampanyanın amacının kentin doğu kesiminde yaşayan Kudüslülerin enerjilerini çevreyi koruma konusunda rol oynamaya yönlendirmek, temiz çevre ve sağlık konularındaki temel haklarını talep etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Quds Press Haber Ajansı'na konuşan Kutub, Kudüslülerin işgal yönetiminden görevini yerine getirmesini beklememeleri gerektiğini ifade ederek, "Kudüs hepimizin sorumluluğu. Kudüs'te ve Eski Belde'de çöplerin birikmesinden meydana gelebilecek sağlık sorunlarını önlemek için temizliği kendimiz yapmalıyız" dedi.

Kampanyanın başarılı geçtiğini söyleyen Kutub, Filistin Eğitim ve Öğretim Müdürlüğü'nün koordinesiyle 10 okulun bugünkü temizlik çalışmalarına katıldığını bildirdi.

fiem

Yorumlar