Filistinli Esir Serbest Kalmasına Sevinemedi!

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın Batı Yaka bölgesindeki ileri gelenlerinden olan Enver Abdurrahim Harb'in özgürlüğüne kavuştuğu saatlerde babası vefat etti. 

Görüntülenme: 1608 Tarih: 17 Nisan 2015 20:54
Filistinli Esir Serbest Kalmasına Sevinemedi!

Dün (16 Nisan Perşembe) akşam saatlerinde özgürlüğüne kavuşan Enver Harb'in babası da aynı saatlerde vefat etti. Baba Abdurrahim Harb'in cenazesinin kaldırılması, oğlunun serbest bırakıldığı haberinin alınması üzerine ertelendi. Fakat baba oğlunu dünya gözüyle bir daha göremezken oğul da babasına sağlığında değil ancak cenazesinde kavuşabildi.

Ailenin yaptığı açıklamaya göre Nakab çöl hapishanesinde tutulan oğul Enver Harb, serbest bırakıldıktan hemen sonra babasının vefat etmiş olduğunu ve cenazesinin kendisinin de görmesi için bekletildiğini öğrenince evine uğramadan doğrudan kabristana gitti. Orada babasını sağ olarak değil de vefatından sonra görebilmiş olmaktan dolayı son derece etkilenen Enver Harb babası Abdurrahim Harb'in defin merasimine katılabildi.

2014 yılının Haziran ayında esir edilen ve Nakab hapishanesinde tutulan Enver Harb on ay idari hapisle yani hakkında herhangi bir dava dosyası açılmadan zindanda tutuldu.

Batı Yaka'nın El-Halil vilayetine bağlı Beyti Evla kasabasından olan Enver Harb aynı zamanda 2005 seçimlerinde bu beldenin belediye başkanlığına seçilmişti. Kendi bölgesinde hayır hizmetlerinin de başını çeken Enver Harb, El-Halil bölgesinin ileri gelen, saygın ve örnek şahsiyetlerinden biri.

Enver Harb 1990 ile 2015 yılları arasında gerek işgal rejimi ve gerek Özerk Yönetim tarafından farklı zamanlarda gözetim altına alınarak hapiste tutuldu. Farklı zamanlarda gerçekleşen bu tutuklamalar sonucunda işgal zindanlarında toplam on yıl hapiste tutulan Harb, Özerk Yönetim zindanlarında da toplam iki yıl kaldı.

fiem

Yorumlar