Siyonist Yerleşimciler Bakın Ne Çaldı?

Görgü şahitleriyle yerel kaynaklar bu sabah erken saatlerde Selfit’in batısında bulunan Kefer Ed-Dik beldesi yakınlarındaki Yahudi yerleşkesinden gelen yerleşimcilerin Filistinlilere ait ekili tarım arazilerini tahrip ettiklerini ve verimli toprakları araçlara yükleyip götürdüklerini belirtti.  

Görüntülenme: 1183 Tarih: 18 Nisan 2015 03:40
Siyonist Yerleşimciler Bakın Ne Çaldı?

Kaynaklar, yakınlardaki yerleşke içinde bölgeden getirilen verimli toprakların yığıldığını müşahede ettiklerini söyledi. 

Araştırmacı aktivist Halid Maali yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Filistinlilere ait faydalı ne varsa çaldığını, çaldığı toprakları ilerde yerleşkelerdeki bahçeleri düzenlemede kullanacağını ifade etti.

İşgal rejiminin yaptığı işin hukuksuz olduğuna dikkat çeken Maali, Cenevre Antlaşması'nın dördüncü maddesine göre, işgal altındaki topraklardaki ağaçların telef edilemeyeceğini, toprakların çalınamayacağını ve coğrafi yapının değiştirilemeyeceğini söyledi.

Diğer taraftan işgal güçleri bu sabah Kudüs’te düzenlediği operasyonlarda Filistinli iki genci tutuklarken, geçen hafta tutukladığı üç genci ise serbest bıraktı.

fiem

Yorumlar