Gazze Nasıl İmar Edilecek?

Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Temsilci Yardımcısı James Rawley, Gazze Şeridi'ne giren inşaat malzemelerinin sivil amaçlar dışında kullanıldığına dair herhangi bir kanıt olmadığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1402 Tarih: 19 Nisan 2015 11:05
Gazze Nasıl İmar Edilecek?

Rawley, işgal rejiminde yayınlanan Reshet Bet Radyosu'nda bu sabah (19 Nisan Pazar) yayınlanan söyleşide, ortaya çıkan karaborsada dahi Gazze halkının birbirine yardım ettiğini ve satın aldıkları malzemeleri evlerini onarmaları için başkalarına verdiklerini söyledi.

Gazze Şeridi'nde uzun süreli ateşkes için İslami Direniş Hareketi (Hamas) ile Birleşmiş Milletler arasında herhangi bir görüşme olmadığını ifade eden Rawley, uzun süreli ateşkesin sağlanması için görüşmelerin devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'nin yeniden imarının hızlandırılmasını isteyen Rawley, ablukanın kaldırılması için de adım atılması gerektiğine işaret etti.

İşgal güçleri sekiz yıldır kuşatma altında Gazze Şeridi'nde yaklaşık 16 bin evi yerle bir ederken yeniden imar faaliyetleri fiili olarak henüz başlatılmadı.

Savaşta kısmen zarar görev evlerin sayısının 100 bin civarında olduğu belirtilirken, "İsrail" ve Filistin Yönetimi arasında yapılan anlaşma uyarınca bu evlerden bazılarının onarımına başlandı.

fiem

Yorumlar