Siyonist Rejim'den Raid Salah'a Asılsız Suçlamalar

Kudüs'teki "Merkez Mahkemesi", dün (19 Nisan Pazartesi) öğleden sonra yapılan duruşmanın sonunda Şeyh Raid Salah aleyhinde açılan ve "El-Kerame Kapısı Davası" olarak bilinen davada kararını daha sonra açıklayacağını ve postayla ileteceğini bildirdi.  

Görüntülenme: 1000 Tarih: 20 Nisan 2015 19:23
Siyonist Rejim'den Raid Salah'a Asılsız Suçlamalar

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, duruşmaya hareket liderleri ve üyeleriyle Kudüs halkından bir heyet eşliğinde geldi.

Şeyh Raid Salah'ı mahkemede savunan avukatlardan Mizan İnsan Hakları Merkezi Müdürü Mustafa Süheyl Mehamid, davanın siyasi olduğunu ve bir örneğinin daha bulunmadığını söyledi.

Şeyh Raid Salah'ın erkek polislerin de girdiği odada eşinin çıplak olarak teftiş edilmesini protesto ederek odanın kapısını tekmelemekle suçlandığına işaret eden Mehamid, Şeyh Raid Salah'a kapıyı tekmeleyerek polisin işine engel olma ithamının yöneltildiğini belirterek, "Eşinin yardım isteyen çığlıklarını duyduktan sonra Şeyh Raid Salah'ın hiçbir şey yapmadan oturup beklemesi mi gerekirdi?" diye sordu.

Şeyh Raid Salah'ın sadece kapıya tekme attığı için aylarca hapsedilmek istendiğine dikkat çeken Mehamid, amacın en ufak bir nedenle Şeyh Raid Salah'ı hapsederek Kudüs'ten ve Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

Duruşmanın ardından davayı değerlendiren Şeyh Raid Salah ise, Siyonist işgal rejimi savcılığının saçmalıklarına alıştıklarını fakat bunun kendilerini korkutamayacağını, İsrail zulmüne karşı durmaya devam edeceklerini belirtti.

fiem

Yorumlar