Siyonist İsrail'in Hamisi ABD'den Karşı Taarruz!

ABD Kongresi’ne, İsrail’i boykot eden ülkelere, kuruluşlara ve firmalara yönelik ‘karşı yaptırım’ı öngören bir yasa teklifi sunuldu.  

Görüntülenme: 1340 Tarih: 21 Nisan 2015 05:48
Siyonist İsrail'in Hamisi ABD'den Karşı Taarruz!

ABD Kongresi, hızla yayılan İsrail boykotlarının önünü almak için, Siyonist Rejim’e eşsiz bir ekonomik statü veren ve onu tüm yaptırımlara karşı koruyan, ‘karşı taarruz’ niteliğinde yeni bir yasa teklifini gündeme getirdi.

Yasa teklifi, İsrail’i boykot eden ülkelere, Birleşmiş Milletler kuruluşlarına, siyasi/kültürel kurumlara, okullara ve özel şirketlere karşı ‘Amerikan boykotu’ tehdidini içeriyor.

İsrail’de yayın yapan Yedioth Ahronoth Gazetesi’nin iddiasına göre; Cumhuriyetçi milletvekili Peter Roskam tarafından sunulan teklif, hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat milletvekilleri tarafından büyük destek gördü.

İsrail, ABD’yle serbest ticaret anlaşması imzalayan dünyadaki ilk ülke. Avrupa Birliği (AB) de ABD’yle benzer bir anlaşma imzalamak için çalışmalar yürütüyor.

Kongre’ye sunulan bu yasa teklifinin, AB üzerinde “Boykot, Tecrit, Yaptırım (BDS) Hareketi”nin İsrail karşıtı girişimlerine izin verme noktasında caydırıcı bir rol üstleneceği düşünülüyor.

Geçmişte benzer bir yasayla, İsrail’e karşı uygulanan boykot nispeten kırılmış; boykota destek veren Avrupalı şirketler maddi anlamda zarara uğratılmıştı.

Yeni yasa teklifine göre, Amerika bu sefer sadece şirketlere değil Siyonist rejime boykot uygulayan tüm hükümetlere, uluslararası organizasyonlara ve kişilere yaptırım uygulayabilecek.

Bu yasa, özellikle İsrail’le ticari ilişkiler noktasında boykot, tecrit ve yaptırım gibi cezalandırıcı ya da kısıtlayıcı ‘siyasi motivasyonlu hareketler’e karşıdır” ifadelerinin yer aldığı tasarıda; İsrail’e karşı hükümetler, hükümet organları, yarı-hükümet organları, uluslararası organizasyonlar ve diğer teşekküller tarafından uygulanan boykot, tecrit ve yaptırımların Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması’na aykırı olduğu belirtiliyor.

Yasa teklifi, İsrail’e karşı boykotu teşvik eden veya uygulayan şirketlerin araştırılmasını ve söz konusu teklifin 180 gün içerisinde yürürlüğe girmesini öngörüyor.

Finansal risk yönetimi uzmanı olan Financial Immunities şirketi CEO’su Dr. Adam Reuter, İsrailli firmaların BDS boykotlarından ciddi derecede zarar gördüğünü; ancak bu yasa teklifinin Avrupa’daki boykotları etkileyeceğini dile getirdi.

“Boykot, Tecrit, Yaptırım (BDS) Hareketi”nin akademik camiada ciddi bir etkisinin olduğunu belirten Reuter, ABD’nin bu yasa teklifiyle Avrupa’daki boykot dalgasının önüne geçmeyi planladığını ifade etti ve ekledi: “Bu tehditler ve yaptırımlar karşısında birçok Avrupalı şirketin İsrail’e karşı herhangi bir boykota katılma noktasında ciddi tereddütler yaşayacağına inanıyorum.”

İslami Analiz

Yorumlar