Nablus'ta Çatışma

Bu sabah (21 Nisan Salı) erken saatlerde, Nablus kentinin doğusundaki Belata Mülteci Kampı'nda işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin hafif yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1018 Tarih: 21 Nisan 2015 18:49
Nablus'ta Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, kamp çevresindeki caddelerden birinde yaşanan çatışma sırasında işgal güçlerinin attığı kurşunla ayağından yaralanan Filistinli genç ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Görgü tanıkları, işgal askerlerinin taşlarla ve boş şişelerle direnen Filistinli gençleri dağıtmak için çok sayıda göz yaşartıcı bomba ve ses bombası kullandığını belirtti.

Çatışmaların, Yahudi yerleşimcilerin "Yusuf'un Kabri" olarak adlandırılan ve Yahudilerce kutsal kabul edilen bölgeye ayin yapmak amacıyla düzenlediği baskın nedeniyle işgal güçlerinin Amman Caddesi, Asker Caddesi ve Rucib Caddesi'nde geniş güvenlik önlemleri alması üzerine patlak verdiği bildirildi.

Görgü tanıkları, yüzlerce Yahudi yerleşimcinin yedi otobüsle bölgeye baskın düzenlediğini ve Yahudi yerleşimcileri onlarca işgal devriyesinin koruduğunu söyledi.

Yahudi yerleşimciler her hafta baskın düzenledikleri bölgede bulunan kabrin Yusuf aleyhisselam'a ait olduğunu iddia ederken, bölge sakinleri kabrin salihlerden Yusuf Duveykat isimli bir kişiye ait olduğunu belirtiyor.

Yorumlar