Siyonist Yerleşimciler Filistinlilerin Araçlarını Taşladı

Yahudi yerleşimciler bu sabah (21 Nisan Salı) Nablus kentinin güneyindeki Havara kontrol noktası yakınlarında Filistinlilere ait araçlara taşlarla saldırdı.  

Görüntülenme: 1311 Tarih: 21 Nisan 2015 03:09
Siyonist Yerleşimciler Filistinlilerin Araçlarını Taşladı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Yahudi yerleşimcilerden bir grup Filistinlilere ait araçları taşlarken kontrol noktasında bulunan işgal güçleri yerleşimcilerin saldırısına müdahale etmedi ve seyretmekle yetindi.

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin Nablus kentinde bulunan ve Yahudilerce kutsal kabul edilen "Yusuf'un Kabri" isimli bölgeden çıktıktan sonra kontrol noktası yakınlarında toplandıklarını söyledi.

Yahudi yerleşimciler, bu sabah işgal güçlerinin himayesinde "Yusuf'un Kabri" bölgesine baskın düzenleyerek ayin yapmıştı.

Öte yandan, işgal güçlerinin bu sabah, El-Halil kentinde Filistinli çocukların İbrahim El-Halil Camii yakınlarındaki anaokuluna gitmelerine izin vermedi.

El-Halil'in İmarı Komitesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin yolu kapatarak "Seraya Anaokulu" öğrencilerinin ve öğretmenlerinin okula ulaşmalarını engellediğini söyledi.

Açıklamada, işgal güçlerinin anaokuluna giden çocukları her gün durdurarak çantalarını aradığını ve bu nedenle çocukların evlerine dönmelerinin geciktiğini bildirdi.

Yorumlar