Afrikalı İşadamlarından Protesto

20’yi aşkın Afrikalı iş adamı, Siyonist Rejim hapishanelerinde ve insan hakları ihlallerinde oynadıkları rolü gerekçe göstererek İngiltere merkezli Siyonist güvenlik şirketi G4S ile yaptıkları sözleşmeleri feshetti.  

Görüntülenme: 1393 Tarih: 22 Nisan 2015 07:14
Afrikalı İşadamlarından  Protesto

20’yi aşkın Afrikalı iş adamı, Siyonist Rejim hapishanelerinde ve insan hakları ihlallerinde oynadıkları rolü gerekçe göstererek İngiltere merkezli Siyonist güvenlik şirketi G4S ile yaptıkları sözleşmeleri feshetti. Afrikalı iş adamları toplamda yıllık 500 bin doları aşan ticaret hacmine sahip olan sözleşmelerini, Güney Afrika BDS hareketi ve KZN Filistin’le Dayanışma Forumu’ndan insan hakları aktivistlerinin kendileriyle temas kurmalarının ardından feshetti. Güney Afrika BDS hareketi sözleşmelerin fesh edildiğini uluslararası Filistinli tutsaklar günü olan 17 Nisan’da kamuoyuna duyurdu.

Türkiye’de de faaliyet gösteren G4S isimli şirket, 2007 yılında yaptığı bir sözleşmeyle Siyonist Rejim zindanlarını, işkence merkezlerini ve nezarethanelerini işletme görevini üzerine almıştı. 2010 yılında Filistinli tutsaklar ve tutsakların destekçisi olan sivil toplum örgütleri İsrail’e karşı başlatılan daha geniş kapsamlı bir boykot hareketinin bir parçası olarak, G4S isimli şirketin de boykot edilmesi çağrısında bulunmuştu. Geçtiğimiz yıl, başka bazı sivil toplum kuruluşlarının yanında Avrupa Ulusu, Uluslararası Af Örgütü ve Metodik Kilise isimli kurumlar da G4S ile olan sözleşmelerini feshetmişti. 2014 yılının Haziran ayında Bill Gates de BDS Hareketi’nin çağrısı üzerine G4S’ye yaptığı 150 bin dolar tutarındaki desteğini geri çekmişti. Güney Afrika’nın başkenti olan Cape Town’da yer alan Travma Merkezi isimli oluşum da 2013 yılında G4S ile olan ilişkilerini sonlandırmıştı. Güney Afrika’da Travma Merkezi’ni, ülkenin iktidar partisi olan ANC’nin Güney Afrika Hükümeti’nin G4S ile iş yapmama kararı takip etti.

Şu anda İsrail hapishanelerinde 6 binden fazla Filistinli tutsak mevcut bulunuyor. Bu tutsakların 454 kadarı Siyonist Rejim’in evrensel hukuka aykırı olan “idari gözaltısı” kapsamında hapishanede tutulurken, 163’ü ise çocuk. Sadece geçtiğimiz 11 yıl boyunca 7 bin 500’den fazla Filistinli çocuk Siyonist Rejim hapishane ve nezarethanelerinde kaldı. 6 yaşındaki Muhammed Davut Dirbes İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan en küçük yaştaki Filistinli olma ünvanını elinde tutuyor.

Geçtiğimiz sene, Ahmet Hatrada, Başpiskopos Desmand Tutu, romancı Alice Walker, edebiyatçı, filozof ve yazar Noam Chomsky, yazar ve aktivist Angela Davis, şair, ressam ve eski Güney Afrikalı politik tutuklu Breyten Breytenbach, aktör Miriam Margolyes, yazar John Berger ve başka kişilerle birlikte G4S isimli şirketin yönetimine yazdıkları açık mektupta, şirkete aralarında Siyonist Rejim hapishanelerinin işletilmesini kendilerine bırakanların da dahil olduğ İsrail’le yapılan sözleşmeleri iptal etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

İslami Analiz

Yorumlar