Hamas Ve Mısır Arasında Buzlar Eriyor Mu?

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Salah El-Berdevil, son dönemde Kahire'de Mısırlı yetkililer ile Hamas arasında başta ablukanın hafifletilmesi olmak üzere çeşitli konularda olumlu görüşmeler yapıldığını söyledi.  

Görüntülenme: 1123 Tarih: 23 Nisan 2015 02:54
Hamas Ve Mısır Arasında Buzlar Eriyor Mu?

Anadolu Ajansı'na konuşan El-Berdevil, son dönemde Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi Musa Ebu Merzuk ile Mısırlı yetkililer arasında Kahire'de olumlu ve iyi görüşmeler gerçekleştirildiğini açıkladı.

Mısır'ın işgal rejimiyle imzalanan ateşkes anlaşmasının tüm maddelerinin uygulanması için çalışmasını ümit ettiklerini dile getiren El-Berdevil, Hamas'ın İran ile ilişkilerinde Yemen'e müdahale öncesi ve sonrasında bir değişiklik olmadığını söyledi.

Salah El-Berdevil, Hamas'ın "Kararlılık Fırtınası Operasyonu" konusundaki yaklaşımına da değinerek, Yemen halkının demokratik tercihini desteklediklerini ifade etti.

El-Berdevil, Hamas Hareketi'nin Suudi Arabistan ile ilişkileri konusunda ise taraflar arasında görüşmelerin olduğunu fakat ilişkilerin henüz eski seviyesinde olmadığını belirterek, Filistin halkının Filistin davasının destekçisi olan ve İslami açıdan simgesel niteliği bulunan Suudi Arabistan'dan vazgeçemeyeceğini söyledi.

fiem

Yorumlar