İşgal güçleri füzenin düştüğü iddia edilen bölgede araştırma başlattı.

Siyonist işgal yönetimine ait askerî kaynaklar dün akşam (23 Nisan Perşembe) Gazze tarafından 1948'de işgal edilmiş bölgeye füze atıldığını iddia ettiler. Füzenin 1948'de işgal edilmiş bölgenin güneyindeki açık alana düştüğü iddia edildi.  

Görüntülenme: 1062 Tarih: 24 Nisan 2015 16:08
İşgal güçleri füzenin düştüğü iddia edilen bölgede araştırma başlattı.

Siyonist işgalcilere ait Yediot Ahronot gazetesinin bugünkü sayısında işgalcilerin askerî kaynaklarına dayanılarak yayınlanan habere göre Gazze'den atılan füze güneydeki Şair Hnegev bölgesinde bir açık alana düştü ve herhangi bir can ya da mal kaybına neden olmadı.

Haberde askeri yetkililerin füzenin parçaları üzerinde araştırma yaptıkları ifade edildi.

Dün akşam Gazze sınırına yakın bölgedeki birkaç yahudi yerleşim merkezinde füze düşmesi ihtimaline dikkat çeken uyarı sirenleri çalmıştı. İşgalcilerin İkinci Kanal televizyonu bölgedeki bazı yerleşim merkezlerinde uyarı sirenlerinin seslerinin duyulduğu haberini yayınlamıştı.

İşgal güçleri geçtiğimiz yaz Gazze'ye yönelik olarak gerçekleştirdikleri 51 günlük savaşın ardından Mısır aracılığıyla sağlanan ateşkesi şimdiye kadar birçok kez ihlal etti; bazen karadan sınır ötesinden veya sınırı geçerek, bazen denizden özellikle balıkçı teknelerini sıkıştırarak, bazen de havadan saldırılar düzenlediler.

 

fiem

Yorumlar