Yarın Berlin'de 13. Avrupa'daki Filistinliler Sempozyumu Düzenleniyor

Yarın (25 Nisan Cumartesi) Almanya'nın Berlin şehrinde 13. Avrupa'daki Filistinliler Sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumun geniş bir katılımla gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi. Sempozyuma Avrupa'da yaşayan Filistinlilerin yanı sıra, diğer Arap toplumlarının, Müslüman halkların ve Batılıların temsilcilerinden birçok kişinin katılması bekleniyor. 

Görüntülenme: 1281 Tarih: 24 Nisan 2015 03:31
Yarın Berlin'de 13. Avrupa'daki Filistinliler Sempozyumu Düzenleniyor

Sempozyumun organizatörleri arasında yer alan ve Avrupa'daki Filistinlilerin ileri gelenlerinden olan Husam Şakir Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada Sempozyuma katılmak isteyen heyetlerin Avrupa'nın muhtelif şehirlerinden Berlin'e akın akın gelmeye başladıklarını dile getirdi. Şakir, katılımcıların bazılarının kendi özel araçlarıyla, bazılarının umumi araçlarla, bazılarının da hava yolundan Berlin'e ulaştıklarını söyledi.

Berlin Sempozyumu'yla ilgili verilen bilgide Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok siyasi liderden, Filistin'in içindeki ve dışındaki hareket önderlerinden Sempozyuma tebrik mesajlarının gönderildiği ifade edildi.

Husam Şakir Sempozyum hakkında yaptığı açıklamada programda Filistinli ve Avrupalı liderlerden ve fikir önderlerinden birçok kişinin konuşma yapacağını, çalışma atölyelerinin kurulacağını, Filistin davasıyla ilgili muhtelif konuların ele alınacağı oturumlar ve çalışma programları düzenleneceğini söyledi.

Programlara Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışma yapan, Filistinlilere ait sivil toplum kuruluşlarını temsil eden yetkililer katılacak.

fiem

Yorumlar