Heniyye: "Mısır ve Suudi Arabistan'dan Olumlu İşaretler Alıyoruz"

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Anadolu Ajansı'nın kendisiyle yaptığı röportajda Mısır ve Suudi Arabistan yönetimlerinden ilişkiler konusunda olumlu işaretler aldıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1475 Tarih: 25 Nisan 2015 12:31
Heniyye:

Hamas'ın Arap ülkeleriyle açılım stratejisi üzere ilişki kurmak istediğini dile getiren Heniyye, Arap ülkelerinin ve İslâm ülkelerinin Filistin direnişini ve Filistin halkını kucaklamasını garantiye almaya arzulu olduklarını ifade etti.

Heniyye, röportajında; "Bundan dolayı kapılarımız açıktır. Mısır'daki ve Suudi Arabistan'daki kardeşlerimizden gelecekler de dâhil ilişkileri yeniden inşa etme yönünde her olumlu hareketi gönülden kabul ederiz" diye konuştu.

Mısır'la ilişkiler konusunda yine Anadolu Ajansı'nın geçtiğimiz Perşembe günü (23 Nisan) Hamas'ın ileri gelenlerinden Salah El-Berdevil'le yaptığı röportajda, El-Berdevil son dönemde Hamas Siyasi Birim üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk ile isimlerini zikretmediği bazı Mısırlı yetkililer arasında iyi görüşmeler olduğunu ve olumlu  adımlar atıldığını söylemişti. Mısır'ın Hamas'a yönelik saldırılarının son bulması ve Gazze'ye Mısır tarafından uygulanan ablukanın hafifletilmesi yönünde adımlar atıldığını ifade eden El-Berdevil, "Temennimiz ilişkilerin de yapılan bu görüşmeler üzere bina edilmesidir" diye konuşmuştu.

Mısır'la Hamas arasındaki ilişkiler 3 Temmuz 2013'te gerçekleşen darbeyle Muhammed Mursi'nin cumhurbaşkanlığından alınmasından sonra bozulmaya başlamıştı.

fiem

Yorumlar