İşgal Yönetimi Madeni Maddelerin %85'inin Girişine İzin Vermiyor

Madeni Sanayi ve Mühendislik Birliği Başkan Yardımcısı Muhammed Hamed, işgal yönetiminin madeni araç gereçlerin ve malzemelerin yüzde 85'inin Gazze Şeridi'ne girişine izin vermediğini açıkladı. 

Görüntülenme: 1179 Tarih: 26 Nisan 2015 08:48
İşgal Yönetimi Madeni Maddelerin %85'inin Girişine İzin Vermiyor

Hamed, bugün (25 Nisan Cumartesi) Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejiminin uyguladığı ablukanın madeni sanayi ve mühendislik sektörüne etkisinin yıkıcı olduğunu, ablukanın olumsuz etkisinin ilk andan itibaren kendini gösterdiğini fakat son dönemde daha da arttığını söyledi.

Madeni maddeler sektörünün ablukanın uygulandığı 2006 yılından itibaren ablukadan zarar gören ilk sektör olduğunu kaydeden Hamed, daha sonra onlarca çeşit demirin girişinin direniş güçlerince kullanıldıkları bahanesiyle yasaklandığını ifade etti.

Krizin tünellerin kapatılmasıyla daha da arttığını ve bu sektörde faaliyet gösteren 1250 işyerinin çalışmalarını felç ettiğini belirten Hamed, sektörde çalışan 6000 ila 6500 işçinin işsiz kaldığını ve onların dışında binlerce işçinin de olumsuz etkilendiğini bildirdi.

Hamed, işgal yönetiminin uluslararası kurumların projeleri için bazen normalde izin vermediği malzemelerin girişine sınırlı miktarda izin verdiğini söyledi.
 
fiem

Yorumlar