Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden bir grup bu sabah (26 Nisan Pazar) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri ve himayesi altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1027 Tarih: 26 Nisan 2015 12:54
Yahudi Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Mescid-i Aksa bekçilerinden biri konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, 18 Yahudi yerleşimcinin işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdiğini söyledi.

Yahudi yerleşimci grubun Mescid-i Aksa'nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezmek istediği fakat cemaatin baskına tepki göstererek Yahudi yerleşimcilere karşı koyduğu ifade edildi.

Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polisleri, Mescid-i Aksa'daki Filistin varlığını azaltmak amacıyla girişlere kısıtlama getiriyor ve içeriye girenlerin kimliklerine kapılarda çıkışta geri vermek üzere el koyuyor. İşgal polisi bu uygulamayla, baskınlara karşı tepki eylemlerine katılan Filistinlileri çıkışta kimliklerini almak isterlerken gözaltına almayı hedefliyor.

Bu arada, Kudüs kentinde işgal güçlerinin dün sabah erken saatlerde Filistinli bir genci şehit etmesinin ardından kentin birçok mahallesinde olası çatışmalara karşı yoğun güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

fiem

Yorumlar