Siyonist Bakandan Bireysel Eylem İtirafı

İsrail İç Güvenlik Bakanı Yitzak Aharonovitch, Filistinli eylemcilerin işgal güçlerini ve Yahudi yerleşimcileri hedef alan bireysel eylemlerini önlemenin çok zor olduğunu itiraf etti.  

Görüntülenme: 1020 Tarih: 27 Nisan 2015 03:53
Siyonist Bakandan Bireysel Eylem İtirafı

Aharonovitch, Kudüs kentinde tüm güvenlik önlemlerinin alındığını fakat bireysel eylemciyi durdurmanın güç olduğunu söyledi.

İsrailli bakanın açıklamalarını bugünkü (27 Nisan Pazartesi) sayısında aktaran Yediot Ahranot gazetesi, Aharonovitch'in bu açıklamaları Kudüs'ün Et-Tur Mahallesi'nde otomobille çarpma eylemine maruz kalan ve yaralanan işgal polislerini ziyareti sırasında yaptığını bildirdi.

Haberde belirtildiğine göre, yaralı polis memurlarını ziyaret eden İsrail Polisi Genel Müdürü Yohanan Danino ise, polis memurlarının gerek sivilleri ve gerekse polisleri hedef almak isteyenlerin karşılarında sert bir duvar bulacaklarını ispat ettiklerini, Kudüs sakinlerine ve polisine saldırıya izin vermeyeceklerini öne sürdü.

Bu arada, işgal ordusu, Nablus kenti sakinlerinden Filistinli bir gencin işgal askerlerinden birinin silahını çalmaya çalıştığını fakat başarılı olamayarak gözaltına alındığını iddia etti.

Son günlerde Filistinli eylemcilerin bireysel olarak gerçekleştirdikleri bıçaklama ve otomobille çarpma eylemlerinde artış gözlendi.

fiem

Yorumlar