Kuytul Hocaefendi :'Ey Suudi Arabistan sen ne zaman İsrail’e bir mermi sıktın?'

Ey Suudi Arabistan sen ne zaman İsrail’e bir mermi sıktın? Ey Körfez ülkeleri siz ne zaman Amerika’ya bir laf söylediniz?  

Görüntülenme: 1474 Tarih: 28 Nisan 2015 07:07
Kuytul Hocaefendi :'Ey Suudi Arabistan sen ne zaman İsrail’e bir mermi sıktın?'

Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul, “Koalisyon güçlerinin Yemeni işgal etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta, Yemen, Irak, Suriye ve Mısır’daki olayların hepsinin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçası olduğunu söyledi.

Furkan Vakfı kurucu başkanı Alparslan Kuytul, “Koalisyon güçlerinin Yemeni işgal etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta, Yemen, Irak, Suriye ve Mısır’daki olayların hepsinin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçası olduğunu söyledi.

İşte Alparslan Kuytul’un cevabı:

“Bugüne kadar Arabistan’ın savaşa girdiğini gören var mı? Arabistan rahatına düşkün bir devletti, nasıl olduysa savaşa girmeye başladı? Arabistan’ın kimin emrinde olduğu çok iyi bilinmektedir. Bugün Amerika’nın İsrail’le bile bazen problemleri oluyor; Suudi Arabistan’la hiçbir zaman problemi olmuyor. Kimin emriyle harekete geçtiğini siz tahmin edin. Amerika da zaten havada o koalisyon ülkelerinin savaş uçaklarının yakıt ikmalini yapıyor.

Bu hadiseyi Büyük Ortadoğu Projesi(BOP)’nin dışında göremeyiz. Yemen, Irak, Suriye ve Mısır’daki olaylar BOP’un parçasıdır.

Hatırlar mısınız; Condoleezza Rice 22 ülkede rejimi değiştireceğiz demişti. Tüm bu yaşananlar bununla ilgilidir. Amerika, Irak’ta mezhep savaşı başlattı ve çekildi gitti. Mezhep savaşları başlatmak için çekildi. Bir gün Şii camisinde bomba patlıyor, bir gün Sünni camisinde bomba patlıyor. Ne bir Sünni, Şii camisine bomba koyar ne de bir Şii, Sünni camisine bomba koyar. Birileri ortalığı karıştırıyor sürekli.

Yemen’deki Şiiler birtakım yerleri ele geçirdiler. Keşke bunu yapmasalardı. Onlar da hata ettiler. Çünkü zaten Amerika mezhep savaşı istiyor.

Suud öncülüğündeki koalisyonda hemen buna cevap verdi. Ey Suudi Arabistan sen ne zaman İsrail’e bir mermi sıktın? Ey Körfez ülkeleri siz ne zaman Amerika’ya bir laf söylediniz?

Şiiler de dikkatli olmalı, Sünniler de dikkatli olmalı; bu oyunu bozmalıyız. Yoksa büyük bir mezhep savaşı başlatacaklar; proje meydanda.” 

islamianaliz

Yorumlar