Gazzeli Balıkçılar Siyonistlerin Tacizinde

İşgal ordusuna ait uçaklar dün (28 Nisan Salı) akşam saatlerinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus sahilleri açıklarında denize aydınlatma fişekleri attı.  

Görüntülenme: 1521 Tarih: 29 Nisan 2015 03:53
Gazzeli Balıkçılar Siyonistlerin Tacizinde

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin balıkçılardan edindiği bilgiye göre, işgal ordusuna ait uçaklar dün akşam Han Yunus sahilleri açıklarında yoğun bir şekilde uçuş gerçekleştirdi. İşgal uçaklarının denize doğru birçok aydınlatma fişeği attığı ve bu sırada işgal donanmasına ait hücumbotlardan da balıkçıların denizde bulunduğu bölgede hareketliliğin gözlemlendiği ifade edildi.

Gazzeli balıkçılar, işgal güçlerinin son dönemde balıkçıları hedef alan ihlallerini yoğunlaştırarak balıkçı teknelerine taciz ateşi açtığını, denizde tekneleri kovaladığını ve balıkçıların ağlarını parçaladığını söyledi.

Geçen yaz Mısır gözetiminde işgal rejimi ve Filistinli gruplar arasında imzalanan ateşkes anlaşmasını sık sık ihlal eden işgal güçleri, bir yandan Gazzeli balıkçıları taciz ederken diğer yandan da sınır bölgelerinde tarlalarında çalışan Filistinli çiftçilere ateş açarak ve sınır ihlali yaparak ateşkes anlaşmasını çiğnemeye devam ediyor.

Yorumlar