İsmail Heniyye'den Filistin Yönetimine Çağrı!

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Birleşmiş Milletler'in işgal ordusunu Gazze Şeridi'nde savaş suçu işlemekle suçlayan raporunun işgal rejiminin savaş suçu işlediğine ve uluslararası hukuku çiğnediğine yeni bir kanıt olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1317 Tarih: 29 Nisan 2015 16:14
İsmail Heniyye'den Filistin Yönetimine Çağrı!

Heniyye, bugün (29 Nisan Çarşamba) Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi'ni söz konusu raporu değerlendirerek, işgal liderlerinin savaş suçlusu olarak yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuruda bulunmaya davet etti.

Heniyye, Filistin Yönetimi'nden raporu işgal rejimiyle müzakerelere yeniden dönmek için siyasi manevra aracı olarak kullanmamasını istedi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı bu açıklamalarını, harekete bağlı Mülteci İşleri Dairesi tarafından Birleşmiş Milletler'e takdim edilmek üzere düzenlenen "Filistin'deki Yahudi Yerleşim Birimi İnşasına ve Irkçı Ayrım Duvarına Karşı Dünyanın En Büyük Protesto Dilekçesi"nin imza töreninde yaptı. Törene, Filistinli grupların liderlerinin yanında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Muhabirimize konuşan Heniyye, "Bugün Filistin'in bizim olduğunu ve bizim hakkımız olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Gazze halkının gözü Kudüs'te ve Filistin'in diğer bölgelerinde" dedi.

Yorumlar