Hamas, Öğrencilerin Siyasi Gözaltılara Karşı Korunmasını İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka'daki Filistin üniversiteleri yönetimlerinden güvenlik birimlerinin öğrencilere yönelik baskılarına ve gözaltı operasyonlarına karşı net bir tavır ortaya koymalarını istedi.  

Görüntülenme: 1011 Tarih: 30 Nisan 2015 20:19
Hamas, Öğrencilerin Siyasi Gözaltılara Karşı Korunmasını İstedi

Hamas Hareketi bugün (30 Nisan Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Batı Yaka'da Birzeit ve Politeknik üniversitelerindeki seçimlerde kazandığı büyük zaferin ardından İslami Kitle üyesi öğrencileri hedef alan baskıların ve gözaltıların işgal güçleriyle yapılan güvenlik koordinasyonu çerçevesinde gerçekleştirildiği ve Fetih yönetiminin direniş projesini ortadan kaldırarak Filistin sahasında tek başına kalmaya çalıştığı ifade edildi.

Batı Yaka'da öğrencilerin gözaltına alınmasının siyasi gözaltı zincirinin bir parçası olduğunu kaydeden Hamas, Nisan ayında Batı Yaka'da 75 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 17'sinin öğrenci konseyi seçimleri sonrası gözaltına alınan öğrenciler olduğunu ve halen 13 öğrencinin gözaltında tutulduğunu bildirdi.

Öğrencilerin gözaltına alınmasından tamamen Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın sorumlu olduğunu belirten Hamas Hareketi, gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

Yorumlar