Fethi Yeken'in Öğrencisinden Önemli Tespitler

Fethi Yeken'in öğrencisi Şeyh Dr. Züheyr El-Caid, Yemen’e düzenlenen saldırıların yenilgiden başka bir sonuç getirmediğini söyledi.  

Görüntülenme: 1317 Tarih: 01 Mayıs 2015 07:26
Fethi Yeken'in Öğrencisinden Önemli Tespitler

Merhum Fethi Yeken'in kurucusu olduğu Lübnan İslami Amel Cephesi'nin Genel Koordinatörü ve aynı zamanda Fethi Yeken'in öğrencisi olan Şeyh Dr. Züheyr El-Caid “Yemen’e düzenlenen saldırıların yenilgiden başka bir sonuç getirmediğini”, Yemen halkının bu saldırılar karşısında İslami, siyasi ve milli anlamda ne kadar bilinçli olduklarını gösterdiğini söyledi.

El-Caid alimleri bu konuda teröre, IŞİD’e, din adı altında yapılan katliamlara “Dur” demeye çağırdı.

El-Caid “Saldırıların başladığı günden beri masum bir halkı hedef alanların hüsrana uğrayacaklarını söyledik. Yemen halkı izzet ve şeref sahibi bir halktır. Bu yüzden Yemen halkı Yemen’le ilgili kararları alma hakkına sahiptir” dedi.

Şeyh Caid Suud’un düzenlediği bu saldırıların Amerika’nın bölgede mezhepçilik ve kavmiyetçilik fitnesini yayma projesinin bir parçası olduğunu, ancak bu projenin Yemen halkının her şeyin farkında olduklarını ortaya koymaları ve fitnenin yayılmasına izin vermemeleri sonucunda istediği gibi sonuçlanamadığını ifade etti. Dr. Züheyr Caid, Sufi, Şafi ve Zeydilerin katılımıyla yapılan toplantının Yemen halkının birlikteliğini ortaya koyduğunu, bu tavrın tüm İslam dünyası için olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Züheyr Caid sözlerini şöyle sürdürdü: “Suud operasyonun sona erdiğini açıkladığında, ne kadar daha sonra farklı şekillerde saldırılarını sürdürse de yenildiğini, Yemen halkının birlikteliği ve kahramanlığı karşısında pes ettiğini de göstermiş oldu. Elbette ki bu durumun Lübnan’a olumlu yansımaları olacaktır. Lübnan’da bazı siyasilerin ve alimlerin bu operasyon karşısında sevindiklerini görmüştük. Onlar Arapların birlik içerisinde hareket etmeleri gerektiğini söylemiş ve Yemen müdahalesi karşısında hoşnut olmuşlardı. Ancak aynı kişileri Siyonistlerin saldırılarının hedefi olan Filistin halkı ya da Filistin davası için ya da Aksa için birlik çağrısı yaparken neden göremiyoruz? Bugün Mescid-i Aksa’nın hürmeti çiğneniyor. Kudüs’ü Yahudileştirme adına yoğun çalışmalar yapıyorlar ve bir yandan da Aksa’nın altında kazı çalışmaları yapmaya devam ediyorlar. Aksa’nın bir anda yıkılmayacağından emin değiliz. Ancak tüm bu olan biten karşısında, Müslümanlara ve Kudüs’e sahip çıkmak adına ne Arap Birliği’nin, ne İslam İşbirliği Teşkilatı’nın ne de bir başkasının sesi çıkmıyor.”

Şeyh El-Caid bu yenilginin, bölgede zulme uğrayan ve hakkın yanında yer alan herkesin zaferi anlamına geldiğini söyledi.

Alimlerin bu konudaki tavrıyla ilgili olarak Dr. Züheyr El-Caid “İslami Amel Cephesi –Dr. Fethi Yeken tarafından kurulmuştur- olarak Yemen’e yapılan müdahalenin her zaman karşısında yer aldık. Bu konuda alimlerin verdiği fetvalara karşı durduk ve ümmeti gerçek İslami duruşa çağırdık” dedi ve bu saldırıları meşrulaştıran ve saldırılara alkış tutan alimler karşısında üzüldüklerini ifade etti.

Caid, alimleri dünyadaki mazlum halkların uğradığı zulüm karşısında ümmeti bilinçlendirmeye, teröre, İslam adı altında yapılan her türlü suça, IŞİD’e karşı durmaya ve İslam’ın tüm bu eylemlerden beri olduğunu haykırmaya, Rabbani bir duruş sergilemeye, Rasulullah(sav)’ın dediği gibi ümmetin fitnelere karşı tek bir ümmet olduğunu haykırmaya, “Sizin ümmetiniz tek bir ümettir ve ben de Rabbinizim, o halde bana kulluk edin” ayeti ve “Allah’ın ipine sımsıkı sarılın ve sakın ayrılmayın” ayetinin gereğini yerine getirmeye çağırdı. 

 

 

İslami Analiz

Yorumlar