Gazze'de Yine Tünel Faciası!

Abluka altındaki Gazze'nin can damarları olarak kabul edilen ancak birçoğu Mısır yönetimi tarafından değişik yöntemlerle imha edilen tüneller bir yandan da özellikle Mısır tarafında tehlike arz ediyor. Dün Filistinli bir gencin bir tünelin Mısır tarafındaki kısmının çökmesi sonucu hayatını kaybettiği haber verildi.  

Görüntülenme: 1581 Tarih: 02 Mayıs 2015 09:53
Gazze'de Yine Tünel Faciası!

Quds Press Haber Ajansı'nın Gazze'deki kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak verdiği habere göre Muhammed Velid El-Lahham isimli ve Gazze bölgesinin güneyindeki Han Yunus kasabasının ahalisinden olan 26 yaşında bir genç Rafah'tan Mısır tarafına geçmekte kullanılan tünellerden birinin çökmesi sonucu hayatını kaybetti.

Haberde, adı geçen gence tünel içinde ulaşıldığında ölü olduğu ve cesedinin Ebu Yusuf En-Neccar Hastanesi'ne getirildiği ifade edildi.

Mısır yönetimi Gazze'den Mısır'ın Sina bölgesine inşa edilen tünellerin büyük bir çoğunluğunu imha etti. Fakat bazı tüneller yine ticari amaçlarla hâlen kullanılabiliyor.

Gazze'de her taraftan kuşatmaya alınan ve dünyayla irtibatı kesilen Filistinli halk bazı zorunlu ihtiyaç maddelerini temin etmek için açtığı bu tünellerde şimdiye kadar pek çok tehlike yaşadı. Tünellerden bazılarının çökmesi de şimdiye kadar onlarca Gazzelinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

fiem

Yorumlar