İngiltere Gazze Savaşına Nasıl Müdahil Oldu?

İngiltere'nin İsrail'i silahlandırmasına karşı olan Yahudi bir grup, İngiltere'nin İsrail'e sattığı silahların test edilmesi için Gazze'nin bir laboratuvar gibi kullanıldığını duyurdu.  

Görüntülenme: 1461 Tarih: 02 Mayıs 2015 14:19
İngiltere Gazze Savaşına Nasıl Müdahil Oldu?

Filistinlilere Adalet İçin Manchester Yahudileri isimli grup, İngiltere'nin İsrail'in savaş suçlarına ortak olmasını şiddetle eleştirdi. Grup İngiltere'nin İsrail'e silah sağlamasına karşı olduklarını belirtti.

Grup yaptığı açıklamada, "Biz İngiltere'nin İsrail'in savaş suçlarına iştirak etmesini istemiyoruz. Bu suçların çoğu geçtiğimiz yaz Gazze'ye düzenlenen saldırılarda birçok evin yerle bir edildiği ve binlerce insanın katledildiği olaylar sırasında gerçekleşti."

Grubun yayınladığı açık mektupta, "İsrail'in Filistinli nüfusu kendi topraklarından nasıl çıkardığı, askeri, sistematik ve yasadışı olarak Filistin topraklarını nasıl işgal ettiği çok iyi biliniyor. Daha az bilinen şeyse İngiltere'nin, İsrail'in Filistinli insanlara karşı işlediği suçları desteklediği gerçeğidir." denildi.

İngiltere'de yaşayan Yahudilerin bir kısmının oluşturduğu grup, 2010 yılından bu yana İngiltere'nin İsrail'e 42 milyon sterlin 863,5 milyon dolar) değerinde silah sattığını açıkladı.

Grup mektubunda, "Bizim sorduğumuz: İngiliz şirketlerinin 500'ü çocuk olmak üzere 2 bin 100'den fazla Filistinli'nin katledildiği saldırılar için İsrail'i silahlandırmasına nasıl izin verilebildiğidir." dedi.

Mektubun sonunda, "Sizi Filistinlilerin yaptığı İsrail ürünlerini boykot etme çağrısını dikkate almanız konusunda uyarıyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

 

Kaynak : Dünyabülteni

 

Yorumlar