Filistinli Gazeteciler Batı Yaka'da Eylem Yaptı

Filistin Gazeteciler Sendikası'na mensup gazeteciler Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla bugün Batı Yaka’nın Beytlahim şehrinin kuzeyinde yer alan geçiş noktasında gösteri yaptı.  

Görüntülenme: 1072 Tarih: 02 Mayıs 2015 11:31
Filistinli Gazeteciler Batı Yaka'da Eylem Yaptı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin bildirdiğine göre bu sabah (02 Mayıs Cumartesi) askeri geçiş noktasında toplanan Filistinli gazeteciler işgal askerlerinin sert müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Gazetecilerin toplanmaya başlaması ile işgal askerleri yoğun bir şekilde ses ve gaz bombaları ile saldırmaya başladı. Saldırı sonucunda birçok gazeteci boğulma tehlikesi geçirirken Gazeteciler Sendikası Başkanı Abdunnasır En-Neccar ile gazeteci Muhammed El-Liham ayaklarından yaralandılar.

Gazetecilerin yaptığı yürüyüş ile ilgili konuşan En-Neccar, işgal güçlerinin gazetecilerin yaptığı yürüyüşü engellemeye çalışmasının ve gazetecilere sert müdahale etmesinin, işgal rejiminin Filistin halkına yapılan haksızlıkları kamuoyuna duyuran basın mensuplarının ağızlarını kapatma politikasının bir halkası olduğunu söyledi.

Yorumlar