El-Aruri: "Hamas, Özgürlükçü ve Milli Bir Görüş Sunuyor"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Salih El-Aruri, Hamas Hareketi'nin işgalciyle mücadelede özgürlükçü ve milli bir görüş ortaya koyduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1194 Tarih: 03 Mayıs 2015 04:26
El-Aruri:

Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde Hamas Hareketi öğrenci kolu İslami Kitle'nin elde ettiği büyük zafere işaret eden El-Aruri, Hamas'ın sadece ideolojik ve fikri açıdan kendisiyle aynı çizgide olanları temsil etmediğine dikkat çekti.

Salih El-Aruri, Batı Yaka'da gençliğin İslami Kitle'yi seçmesinin hareket için olumlu bir işaret olduğunu, Hamas'ın fikriyle ve metoduyla Filistin halkının tamamını temsil ettiğini gösterdiğini belirtti.

Hamas Hareketi'nin Birzeit Üniversitesi seçimlerinde elde ettiği zaferin Fetih Hareketi'ni şoke ettiğini bildiren El-Aruri, bu nedenle diğer üniversitelerde yapılacak seçimlerin iptal edildiğini söyledi.

İslami Kitle'nin Birzeit Üniversitesi seçimlerindeki büyük başarısının Filistin Yönetimi'ne Oslo Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana uyguladığı baskılarla Hamas'ın kökünü kazıyamayacağı mesajı verdiğini kaydeden El-Aruri, Fetih'in sadece kendi kazandığı seçimlerin sonuçlarına saygı duyduğunu ifade etti.

fiem

Yorumlar