El Berdevil Suud'a Çağrıda Bulundu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), uzlaşının sağlanması ve mali açıdan korunması için Suudi Arabistan'ın oynayacağı rolü memnuniyetle karşılayacaklarını belirterek, böyle bir rolün Mısır'ın rolüne ters düşmeyeceğini, bilakis onu tamamlayıcı nitelikte olacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1030 Tarih: 04 Mayıs 2015 22:20
El Berdevil Suud'a Çağrıda Bulundu

Hamas Hareketi liderlerinden Salah El-Berdevil, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uzlaşı çabalarının yeniden etkinleştirilmesi için Suudi Arabistan'ın oynayacağı olası bir rolü memnuniyetle karşılayacaklarını ifade ederek, Suudi Arabistan'ın uzlaşı için Arap ülkelerinden oluşan siyasi koruma şebekesi sağlayabilecek en güçlü ülke olduğuna dikkat çekti.

Filistin dosyasıyla ilişkilerinde Suudilerin elinin temiz olduğunu belirten El-Berdevil, Mekke Anlaşması'yla İsmail Heniyye başkanlığında kurulan uzlaşı hükümetini bozanın Fetih Hareketi ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas olduğunu hatırlattı.

Salah El-Berdevil, Suudi Arabistan'ın uzlaşı konusunda oynaması ümit edilen rolün Mısır'ın rolüyle çelişmeyeceğini, bilakis o rolü tamamlayıp güçlendireceğini ifade etti.

fiem

Yorumlar