Nablus'ta Çatışma!

Nablus kentinin doğusundaki Beyt Furik beldesinde bu sabah (4 Nisan Pazartesi) erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin plastik mermiyle yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 879 Tarih: 04 Mayıs 2015 17:33
Nablus'ta Çatışma!

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçleri gece yarısından hemen önce birkaç devriye aracıyla Beyt Furik beldesine baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin beldede Ferhan Et-Tıbbe, Tevfik Muteylat, Zuheyr Akıl Muteylat, Maruf Mustafa Haneni'nin evleriyle diğer bazı evlere girerek arama yaptığını söyledi. İşgal askerlerinin arama sırasında evlerin altını üstüne getirdiği ve eşyalara zarar verdiği bildirildi.

Çatışmaların beldenin Daru Hasan Mahallesi'nde başladığını kaydeden görgü tanıkları, işgal güçlerinin yoğun bir şekilde gerçek mermi, plastik mermi, ses ve göz yaşartıcı gaz bombaları kullandığını, çatışmalar sırasında Filistinli bir gencin hafif bir şekilde yaralandığını ve evlerin önünde park halinde duran birçok aracın zarar gördüğünü ifade etti.

Yorumlar