FIFA, Filistin Futbol Federasyonu'nun Başvurusunu Kabul Etti

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), işgal rejimi uluslararası hukuka ve anlaşmalara uyana kadar İsrail Futbol Federasyonu'nun üyeliğinin askıya alınması için Filistin Futbol Federasyonu'nun yaptığı başvuruyu kabul etti. 

Görüntülenme: 689 Tarih: 05 Mayıs 2015 12:53
FIFA, Filistin Futbol Federasyonu'nun Başvurusunu Kabul Etti

Filistin Futbol Federasyonu'nun bu yöndeki başvurusu, 29 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirilecek 65'inci FIFA Kongresi'nin gündemine alındı.

FIFA, 65'inci kongresinin gündemini, internet sitesinden yayınladı. Mevcut FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, FIFA Başkan Yardımcısı ve Ürdün Prensi Ali Bin El-Hüseyin, Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve Portekizli eski futbolcu Luis Figo'nun başkanlık için yarışacağı kongredeki gündemin 15'inci maddesi, Filistin Futbol Federasyonu'nun, İsrail Futbol Federasyonu'nun üyeliğinin askıya alınması teklifinin görüşülmesine ayrıldı. Teklifin yürürlüğe konması için FIFA üyesi 209 federasyondan 4'te 3'ünün onayı gerekiyor.

Filistin Futbol Federasyonu, Batı Yaka ile Gazze Şeridi arasındaki geçişlerde işgal rejiminin katı güvenlik kontrolüne tabi tutuldukları, çoğunlukla da engellendikleri şikayetiyle FIFA'dan, İsrail Futbol Federasyonu'na yaptırımda bulunmasını istemişti.

fiem

Yorumlar