Atvan: "Kudüs'te İkamet Hakkımızın Elimizden Alınması Uluslararası Hukuka Aykırı

Kudüslü milletvekili Ahmed Atvan, Kudüs'ten uzaklaştırılan Hamas milletvekillerinin kentte oturum haklarının ellerinden alınması için açılan davanın ertelenmesini değerlendirerek, davanın dokuz yıldır mahkemede olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1853 Tarih: 06 Mayıs 2015 15:10
Atvan:

Davanın milletvekillerinin İsrail'e bağlılıkları olmadığı gerekçesiyle açıldığını hatırlatan Atvan, "Onlar da biliyorlar ki, bağlılığımız önce Allah'a, sonra Filistin halkına ve davasınadır" dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Atvan, birçok Avrupa ülkesinin büyükelçileri ve parlamento temsilcilerinin Kudüs'te ikamet etme haklarının İsrail'e bağlı olmadıkları gerekçesiyle ellerinden alınmasının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğuna dikkat çektiğini bildirdi.

Uluslararası hukukun insanların işgal altında olan ülkelerinde ve kentlerinde yaşama haklarını garanti altına aldığına dikkat çeken Atvan, "Mahkemenin kararı ne olursa olsun biz meşruiyetimizi Kudüs'te kalmaktan almıyoruz. Biz bu toprakların sahipleriyiz. İsrail 1967'den sonra geldi ve bizi uzaklaştırma hakkı yok" dedi.

Atvan, milletvekillerinin Kudüs'te ikamet etme haklarının ellerinden alınmasının daha önce benzeri görülmemiş tehlikeli bir yol açabileceğine işaret ederek, bu şekilde yüzlerce Filistinlinin Kudüs'te ikamet etme haklarının ellerinden alınabileceğini söyledi.

fiem

Yorumlar