İşgal İstihbaratı Görevlileri Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal istihbaratı görevlilerinin bu sabah (6 Mayıs Çarşamba) bir işgal subayının eşliğinde Mescid-i Aksa'nın kapalı alanlarına baskın düzenleyerek keşif gezisi gerçekleştirdiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 1160 Tarih: 06 Mayıs 2015 00:03
İşgal İstihbaratı Görevlileri Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

"QPress" Müessesesi'nin konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, işgal istihbaratından 8 görevlinin ve 39 Yahudi yerleşimcinin işgal polisinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya girdiği belirtildi.

Bildiride, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlusunda ayin yapma girişiminde bulunduğu fakat cemaatin kadın-erkek hep birlikte yüksek sesle tekbir getirerek yerleşimcileri protesto ettiği ve Mescid-i Aksa'dan çıkmaya zorladığı bildirildi.

Yahudi yerleşimcilerin Es-Silsile Kapısı'ndan çıkar çıkmaz provokatif davranışlarda bulunduğu, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa cemaatini iteklediği, Kudüslü bir genç kıza ve Taha Şevahine isimli yaşlı Filistinliye saldırdığı ifade edildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Fatine Hüseyin isimli Kudüslü kadını El-Meclis Kapısı önünde gözaltına aldığı, aynı kadının dün de Mescid-i Aksa'nın avlusunda gözaltına alındığı ve örtüsünün çıkarıldığı bildirildi.

fiem

Yorumlar