Değişim ve Islah, Abbas'tan Arafat'ın Katillerini Gizlememesini İstedi

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın Filistin Parlamentosu'ndaki grubu "Değişim ve Islah", Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi'nden Yasir Arafat'ın katillerini gizlememesini ve Arafat'a düzenlenen suikasta karışan suçluları cezalandırmasını istedi. 

Görüntülenme: 996 Tarih: 06 Mayıs 2015 23:20
Değişim ve Islah, Abbas'tan Arafat'ın Katillerini Gizlememesini İstedi

Değişim ve Islah Grubu, bugün (6 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi: "Yasir Arafat'ın öldürülmesinin üzerinden on bir yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen canilerin hâlâ özgür olması mantıklı değil. Belki de onlar ellerinde Arafat'ın kanı olduğu halde çeşitli makamları işgal ediyorlar."

Canilerin bugüne kadar yakalanamamış ve yargılanamamış olmasının onları ve onlar gibileri daha çok suç işlemeye teşvik ettiğini kaydeden Değişim ve Islah Grubu, işgal rejimiyle işbirliği yaparak Yasir Arafat'ın öldürülmesine karışan kirli ellerin nerede olurlarsa olsunlar ve hangi makamı işgal ederlerse etsinler bir an önce yakalanarak cezalandırılması isteğini yineledi.

Arafat'ın öldürülmesini araştıran komisyonun başkanı Tevfik Et-Tayravi, Fransa'nın Filistin Yönetimi'ne gönderdiği mektupta Arafat'ın öldürülmesi olayına karışanların idam edilmemesini istediğini söylemişti.

fiem

Yorumlar