El Faria Kampında Şiddetli Çatışma

Batı Yaka'nın Tubas vilayetine bağlı El-Faria Mülteci Kampı sakinlerinden bir gencin bu sabah (7 Mayıs Perşembe) erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında yaşanan çatışmalar sırasında yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1065 Tarih: 07 Mayıs 2015 23:41
El Faria Kampında Şiddetli Çatışma

Gece yarısından sonra kampa giren işgal güçlerinin kamp sakinlerinden bir kişiyi de evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı bildirildi.

Hastane kaynakları, 22 yaşındaki Rebi Cemal Mübarek isimli gencin işgal güçlerinin kurşunlarıyla göğsünden ve bacağından yaralandığını ve yarasının ağıra yakın olduğunu söyledi.

Yaralı gencin ilk önce Tubas Türk Hastanesi'ne kaldırıldığı ve oradan da Nablus Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin 47 yaşındaki Ahmed Reşad Dayfallah Sevalime'yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını ve arama bahanesiyle evin altını üstüne getirerek eşyalara zarar verdiğini ifade etti.

İşgal güçleriyle kamp sakini Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten kaynaklar, işgal askerlerinin gençlerin üzerine ve evlere çok sayıda göz yaşartıcı gaz bombası attığını söyledi.

Kaynaklar, onlarca kişinin atılan bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini ve kendilerine olay yerinde tıbbi müdahalenin yapıldığını bildirdi.

fiem

Yorumlar