Sudan'dan Siyonist Rejim'e Darbe!

Sudan'da silah deposu olarak kullanılan askeri bir tesise hava saldırısı yapıldığı iddialarından sonra, Sudan ordusu'ndan bir yetkili açıklamalarda bulundu.  

Görüntülenme: 1151 Tarih: 07 Mayıs 2015 02:08
Sudan'dan Siyonist Rejim'e Darbe!

Siyonist rejim İsrail'in Scud füzeleri ile Sudan cephaneliklerini vurduğu haberini yalanlayan askeri yetkili, Sudan'ın İsrail'e ait insansız bir hava aracını vurduğunu açıkladı.

Adını belirtmeyen ordu yetkilisi; Çarşamba sabahı Sudan başkenti Hartum'un kuzeyinde yer alana Seidna vadisinde bir İsrail İHA'sı vurularak düşürüldü.

Siyonist İsrail'de yayınlanan Maariv Gazetesi ise Sudanlı kaynaklara dayanarak, İsrail savaş uçaklarının Sudan'ı bombaladığını yazdı.

Londra merkezli El Arabi gazetesi de Sudan'daki patlamaların İsrail uçaklarının bombardımanı sonucu gerçekleştiği iddiasında bulundu.

Habere göre; görgü tanıkları, Başkent Hartum yakınlarında bulunan tesislerin üzerinde uçan savaş uçakları gördüklerini aktarırken, ismi açıklanmayan bir Sudan askeri yetkilisi de tesislerin yabancı uçaklar tarafından bombalandığını doğruladı.

İsrail tarafından konu ile ilgili bir açıklama yapılmadı. İsrail medyasındaki iddialara göre; İran, Hamas güçlerine Sudan üzerinden silah nakli yapıyor.

İsrail Temmuz 2014'te yine aynı bölgede bir mühimmat deposunu, Hamas'a silah sevkedileceği iddiasıyla vurmuştu.

Filistin topraklarını işgal edip her fırsatta Filistinlileri bombalayan İşgalci İsrail, Lübnan, Suriye ve Sudan'daki hedefleri çeşitli iddialar öne sürerek bombalamasıyla sık sık gündeme geliyor.

on4haber

Yorumlar