Netanyahu Hükümetinin Temeli Sağlam Mı?

Siyonist işgalcilerin politikacılarının muhalif kesimi Netanyahu'nun kurduğu yeni koalisyon hükümetinin çok sağlam bir temel üzerine oturmayacağı ve uzun süreli olmayacağı görüşünde.  

Görüntülenme: 1171 Tarih: 08 Mayıs 2015 06:46
Netanyahu Hükümetinin Temeli Sağlam Mı?

İşgal rejiminin siyaset sahnesinde muhalif kesimin ileri gelenlerinden olan İşçi Partisi'nin eski genel başkanı Shelly Yachimovich, genel başkanlığını Netanyahu'nun yaptığı Likud Partisi'nin liderliğinde kurulan yeni koalisyon hükümetinin 120 üyeli Knesset'te sadece 61 sandalyesinin bulunacağına dikkat çekerek böyle bir koalisyon hükümetinin en ufak bir çalkantıda devrileceğini dile getirdi.

İşçi Partisi'nin 2011-2013 yılları arasında genel başkanlığını yapan Yachimovich'in siyonistlere ait muhtelif medya organlarının bugünkü (8 Mayıs Cuma) sayılarında yer alan açıklamasında yeni koalisyon hükümetinin devrilmesi durumunda partisinin genel başkanı İzak Herzog'a yeni hükümeti kurma görevinin verileceği kanaatinde olduğunu söyledi. Yachimovich böyle bir ihtimalin çok uzak olmadığını çünkü kurulan yeni koalisyon hükümetinin ömrünün tahmin edildiğinden de kısa süreceğine inandığını ifade etti. Bundan dolayı Yachimovich, Tzipi Livni'nin liderliğindeki Hareket Partisi'yle ilişkilerin güçlendirilmesini ve ortak cephe oluşturulmasını savunuyor.

Netanyahu'nun eski hükümetinin süresini tamamladığı günlerde, koalisyon partilerinin yaptığı açıklamalarda da kurulacak yeni hükümetin çok zayıf olduğuna ve uzun süreli olmayacağına dikkat çekilmişti.

İşçi Partisi'nin genel başkanı Herzog da yaptığı açıklamada Netanyahu'nun yeni hükümetinin hükmetmeye muktedir olamayacağını, dolayısıyla sorumluluklarını yerine getiremeyeceğini ve istikrarlı olamayacağını söylemişti.

fiem

Yorumlar