Siyonist Komutandan Tünel Savaşı İtirafı

Siyonist işgal ordusunun Nahal Tugayı Komutanı General Uri Jordin, işgal altındaki Kudüs’te düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada Hamas savaşçılarının yerin altında gördükleri eğitimle askerlerine üstün geldiklerini ve son savaşta kendilerini tünel savaşına çekmeyi başardıklarını itiraf etti.  

Görüntülenme: 1465 Tarih: 09 Mayıs 2015 17:32
Siyonist Komutandan Tünel Savaşı İtirafı

Hamas’ın daha önceki savaşlardan ders çıkardığına dikkat çeken Jordin, bunun neticesinde başta iletişim olmak üzere bir çok alanda yeni metotlar geliştirdiğini söyledi.

İşgal ordusunun El-Kassam Tugayları'yla yaptığı savaşı kesin sonuca bağlayamamasının nedenlerine değinen Jordin, Gazze'deki nüfus yoğunluğu ve Hamas’ın telefon gibi iletişim araçlarını fazla kullanmaması nedeni ile oldukça ileri teknolojiye sahip işgal ordusunun kesin sonuca ulaşamadığını iddia etti.

Siyonist işgal rejiminin 2014 yazında Gazze’ye karşı başlattığı barbar savaşta El-Kassam Tugayları daha önce kazdığı tünellerle büyük bir direniş gösterdi. Tünel savaşında bir çok askerini kaybeden işgal ordusu ağır kayıp verme korkusuyla kara harekatına girişemedi.

fiem

Yorumlar