Gazze'de Kim Komplo Kuruyor?

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Ziyad Ez-Zaza, Gazze’deki Filistin güçlerinin son zamanlarda Gazze’de anarşi çıkarmak, suikastlar düzenlemek ve patlayıcılarla terör estirmek isteyenlerin komplo ve oyunlarını başarısız kıldıklarını söyledi.  

Görüntülenme: 1358 Tarih: 09 Mayıs 2015 09:33
Gazze'de Kim Komplo Kuruyor?

Filistin Enformasyon Merkezine konuşan Ez-Zaza, “Güvenlik güçleri en son Gazze’de toplumun huzurunu bozmak, anarşi çıkarmak ve ortamı germek için farklı noktalara patlayıcı yerleştirmek isteyen bazı şahısları tutukladı. Kanunlara aykırı hareket eden ve Gazze’yi kaosa sürüklemek isteye bu grupların tehdit içerikli bildirilerini yazan ve yayınlayanlar Mahmud Abbas’a bağlı güçlerdir ” dedi.

Hamas’ın dış ilişkilerine değinen Hamas yetkilisi, Arap ve uluslararası bazı çevrelerin uzlaşıyı başarıya ulaştırmak ve işgalciyle olan ateşkesi sabitleştirmek için girişimlerde bulunduklarına dikkat çeken Ez-Zaza, Hamas’ın hiçbir şekilde düşmanla siyasi pazarlığa girmeyi kabul etmeyeceğini ifade etti.

Son hareketliliğin nedenlerine de değinen Ez-Zaza şunları söyledi: “Bütün çevreler Hamas’ın gözardı edilemeyecek bir hareket olduğunu ve bu hareketin Filistin halkının adresi olduğunu anladı. Diğer bir neden de herkes Mahmud Abbas’ın uzlaşı istemediğini ve bunun için ayak direttiğini gördü. Yine bu çevreler daha önce Hamas’a yönelik takındıkları tavrın yanlış olduğunu anladılar.”

fiem

Yorumlar