Netanyahu'dan Yeni Şeytanlıklar!

İşgal rejimi medyası, Benyamin Netanyahu başkanlığındaki Likud Partisi ile koalisyona girmeyi kabul eden aşırı sağcı partiler arasında gizli bir anlaşma olduğunu ve Netanyahu'nun bu partilerin şartlarını yerine getirmeyi taahhüt ettiğini söyledi.  

Görüntülenme: 1085 Tarih: 11 Mayıs 2015 09:59
Netanyahu'dan Yeni Şeytanlıklar!

İşgal ordusu radyosu, dün (10 Mayıs Pazar) yayınladığı haberde, Netanyahu'nun sağcı partilere ve Yahudi yerleşkeleri yetkililerine gizlice Batı Yaka'daki Yahudi yerleşim birimi inşa projelerine 300 milyon şikel (yaklaşık 75 milyon dolar) aktarma sözü verdiğini bildirdi.

Haberde, eski Maliye Bakanı'nın bu projeleri dün görev süresi resmi olarak sona eren önceki hükümet döneminde durdurduğu belirtildi.

Bu arada, Yediot Ahronot gazetesi de, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Yahudi Evi Partisi'ne her ay Yahudi Yerleşim Dairesi'ne 50 milyon şikel (yaklaşık 12.2 milyon dolar) tahvil etme sözü verdiğini ve söz konusu dairenin Yahudi Evi Partisi üyesi bir bakan tarafından yönetilecek Tarım Bakanlığı'na bağlandığını yazdı.

Haaretz gazetesi ise, Netanyahu'nun Yahudi Evi Partisi'ne Filistinlilerin arazileri üzerinde kurulu gayri meşru yerleşkelere yasal statü kazandırma sözü verdiğini bildirdi.

fiem

Yorumlar