Haaretz Fitneyi Körüklüyor!

Haaretz: Tel Aviv, nükleer anlaşmanın İran tarafından nakzedilmesi durumunda Suudi Arabistan’a atom bombası vereceğini ilam etmelidir.  

Görüntülenme: 969 Tarih: 12 Mayıs 2015 11:20
Haaretz Fitneyi Körüklüyor!

Siyonist gazete Haaretz’de çıkan bir yazıda, “İsrail, etkisini kaybeden askeri tehdit yerine, nükleer anlaşmanın İran tarafından nakzedilmesi halinde Suudi Arabistan’a atom bombası vermekle tehdit etmelidir” önerisinde bulundu.

İsrail gazetesi Haaretz gazetesinde pazar günü çıkan bir yazıda, İsrail’in İran’a karşı Suudi Arabistan’a yardım edebileceğini yazdı. 

Yazıyı kaleme alan Amir Oren, Tahran’ı atom bombası yapmakla suçlayarak Arabistan’ın da atom bombasını elde etmek için çalışmalara başlayabileceğini yazdı. 
Haaretz daha sonra İran’ın atom bombasının peşinde olduğunu öne sürerek Riyad’ın atom gücüne ulaşmasının İsrail için faydalı olacağını söyledi. 

Oren yazısında şunları belirtiyor: İsrail, New York’ta NPT’nin gözlemci bir üyesi olarak tek kutuplu nükleer bir gücün (ya da İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in deyimiyle iki kutuplu nükleer gücün) oluşmasına izin vermeyeceğini, belki dengenin sağlanması için Arabistan’a yardın edebileceğini ilam etmelidir. 

Haaretz, son olarak bu girişim neticesinde Tahran’ın muhasebelerini gözden geçirerek bölgede nükleer kulübün tek üyesi olmasının mümkün olmadığı sonucuna varacağını ileri sürdü. 

Welayet News

Yorumlar