Siyonist Rejim Cumhurbaşkanı Almanya'da Umduğunu Bulabildi Mi?

Siyonist lider Almanya’nın çözüm önerisinden memnun kalmadı.  

Görüntülenme: 1055 Tarih: 12 Mayıs 2015 06:09
Siyonist Rejim Cumhurbaşkanı Almanya'da Umduğunu Bulabildi Mi?

İki ülke arasındaki ilişkilerin 50. yıl dönümü nedeniyle Almanya'da bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile bir araya geldi.

DW'nin verdiği habere göre; Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, İran'ın nükleer programı konusunda planlanan anlaşma ve Ortadoğu'da iki devletli çözüm konularında iki ülkenin farklı tutumlar içinde bulunduğunu, ancak bu görüş ayrılıklarının iki ülke arasındaki dostluğu etkilememesi gerektiğini belirtti.

Gauck, iki ülke arasında diplomatik ilişkiler başlatıldıktan sonra geçen 50 yılda karşılıklı güvenin giderek arttığını vurguladı.

MERKEL'DEN 'İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM' VURGUSU

Almanya Başbakanı Angela Merkel ise Rivlin ile yapacağı görüşme öncesinde Filistinlilerin kendi devletlerine sahip olmaları gerektiği görüşünü yineleyerek iki devletli çözüm mesajı verdi.

Merkel, "Almanya Federal Cumhuriyeti olarak, iki devletli çözümün bölgede kalıcı barışa ulaşılabilmesi için hedeflenmesi gereken bir düşünce olduğu kanaatindeyiz" dedi. Merkel, İsrail Cumhurbaşkanı ve Başbakanını işaret ederek, 'bu konuda bazıları ile çok açık bir şekilde görüş ayrılığı bulunduğunu' da sözlerine ekledi.

İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin daha önce bir İsrail-Filistin federasyonu oluşturulmasını gündeme getirmişti.

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ve Başbakan Netanyahu ise iki devletli çözümü reddediyor.

Rivlin, bugün de Başbakan Merkel'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile de bir araya gelecek.

on4haber

Yorumlar