Hamas'tan Fetih'e Sert Eleştiri!

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Fetih hareketinin önümüzdeki dönemde Hamas’a karşı alacağı kararların içeriğine dikkat çekerek, Fetih’in yaptığı tehditlerin gülünç, alçak ve değersiz olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1108 Tarih: 14 Mayıs 2015 03:32
Hamas'tan Fetih'e Sert Eleştiri!

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri bugün (14 Mayıs Perşembe) yaptığı açıklamada mantıksız, aptal ve tahrik içerikli karar, tavır ve açıklamaların ardından çıkabilecek sıkıntılardan Fetih hareketini sorumlu tutacaklarını söyledi.

Hamas hareketini uzlaşı hükümetinin Gazze’deki rolünü engellemekle suçlayan Fetih liderlerine tepki gösteren Ebu Zuhri, “Bu geçersiz ve mantıksız bir suçlamadır. Fetih liderlerinin elinde oyuncak olan bu hükümet Gazze’deki memurları görmezlikten geldiği gibi, Gazze’ye karşı ayrımcılık yapmakta ve hizmette geri plana itmektedir. Bütün bunlar hükümetin grupçu ve hizipçi bir hükümet olduğunu gösterdiği gibi, onun Gazze’deki sorumluluklarında başarısız kalmasındaki nedenleri de gözler önüne seriyor” dedi.

Büyük bir umutla kurulan uzlaşı hükümeti, Fetih liderlerinin baskı ve yönlendirmeleri nedeniyle Gazze’deki görev ve sorumluluklarını yerine getirmiyor.

fiem

Yorumlar