Batı Yaka'da Bulunan Yusuf Kabrinde Çatışma!

Batı Yaka bölgesine yerleştirilmiş olan sözde sivil Yahudi yerleşimcilerin bugün (15 Mayıs Cuma) sabah Yusuf kabrine baskın düzenlemelerine tepki gösteren Filistinli gençlere, baskıncı yerleşimcileri himaye eden işgalci askerlerin saldırmaları sebebiyle 21 Filistinli genç yaralandı.  

Görüntülenme: 703 Tarih: 15 Mayıs 2015 09:35
Batı Yaka'da Bulunan Yusuf Kabrinde Çatışma!

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre dün gece yarısından itibaren yahudi yerleşimciler kalabalık gruplar halinde ve işgalcilere ait askeri araçların himayesinde Nablus şehrine doluşmaya başladılar. Sonra birtakım dinî törenler ve ritüeller yapmak amacıyla Belata mülteci kampı yakınındaki Yusuf kabrine doğru yöneldiler. Sabahın erken saatlerinde, daha ortalık aydınlanmaya başlamadan da yerleşimcilerden yaklaşık 1500 kişilik kalabalık bir grup oluştu.

Filistinli gençler ise işgalcilerin bu şekilde yığılmalarına tepki gösterdi. Bunun üzerine işgalci askerler gençlere saldırdı ve aralarında çatışmalar başladı. Çatışmaların kabrin bulunduğu bölgenin yakınında Amman Caddesi ile Asker mıntıkası arasında vuku bulduğu ve işgalci askerlerin gençlere gaz bombalarıyla, ses bombalarıyla, plastik ve gerçek mermilerle saldırdıkları ifade edildi. Gençler de işgalci askerlere taşlarla ve molotof kokteylleriyle karşılık verdiler. Vuku bulan çatışmalar Filistinli gençlerden 21 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Yaralıların tedavi için Refidya Hükümet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve durumlarının orta ve hafif olduğu ifade edildi.

fiem

Yorumlar