Batı Yaka'da Yeni Tutuklamalar

İşgal rejiminin "Sınır Korumaları" adı verilen askerî birlikleri tarafından Filistin'in Batı Yaka bölgesinden 1948'de işgal edilmiş bölgeye geçerek çalışan işçilerin toplanması için dün sabahın erken saatlerinden itibaren geniş çaplı bir gözaltı hareketi başlatıldığı haber verildi.  

Görüntülenme: 812 Tarih: 16 Mayıs 2015 02:53
Batı Yaka'da Yeni Tutuklamalar

Aynı zamanda gayri meşru siyonist işgal devletinin kuruluşunun ilan edilmesinin 67. yıl dönümüne tekabül eden bu günlerde böyle bir gözaltı harekâtı gerçekleştirilmesiyle Batı Yaka bölgesi halkını kıskaca alma politikalarının daha şiddetli hale getirilmesinin amaçlandığına dikkat çekiliyor.

Siyonistlere ait medya organlarının yayınladığı haberlere göre işgal ordusuna mensup Sınır Korumaları adı verilen birlikler, işgal polisiyle de işbirliği yaparak Ramallah'ın batısında 1948'de işgal edilmiş bölgenin içinde yer alan Modi'in Illit yahudi yerleşim merkezindeki işlerine gitmek isteyen 52 Filistinli işçiyi gözaltına aldı. İşçilerin askerler tarafından yollarına pusu kurularak yakalandığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca 1948'de işgal edilmiş bölgelerde yer alan Hayfa, Hudayra ve Tel Aviv gibi şehirlerde Filistinli işçileri yakalamak amacıyla muhtelif atölyelere ve iş yerlerine baskınlar düzenledikleri ifade edildi.

Batı Yaka bölgesinde yaşayan Filistinliler siyonist işgal rejiminin kasıtlı politikalarından kaynaklanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle işsiz kalmaları yüzünden 1948'de işgal edilmiş bölgelere geçerek yahudi yerleşimcilere ait iş yerlerinde düşük ücretlerle ve bütün sosyal haklardan yoksun bir şekilde çalışma ihtiyacı duyuyor. İşgal rejimi ise bir yandan onları ucuz iş gücü olarak değerlendirirken diğer yandan da kendilerine çalışma ve sosyal güvence hakları vermeyerek "kaçak işçi" konumunda kalmalarına sebep oluyor. Böylece zaman zaman baskınlar düzenleyerek yasalara aykırı bir şekilde çalıştıkları gerekçesiyle kendilerini gözaltına alıp sorgulamaya tabi tutuyor.

fiem

Yorumlar