Siyonsit Siteden Gazze'de Yeni Oluşan Sabirin Hareketi İle İlgili İddia!

Siyonistlerin haber sitelerinden ‘’Walla News’’ yaklaşık bir yıldır Gazze topraklarında Şia kökenli Es-Sabirin isimli bir örgütün kurulduğunu ve bu örgütün Sünni kökenli olan Hamas ile uyumlu çalıştığına vurgu yaptı. 

Görüntülenme: 1673 Tarih: 16 Mayıs 2015 14:38
Siyonsit Siteden Gazze'de Yeni Oluşan Sabirin Hareketi İle İlgili İddia!

İran News, siyonist walla news  haber sitesinin bazı iddialarını yer verdi. Bu haber sitesinin iddialarına göre: Gazze'de, Sabirin hareketinin bünyesinde bir çok yardım kuruluşunun olduğunu, bu yardım kuruluşlarının Tahran'dan mali destek aldığını ve üyelerinin tamamı sonradan Şiayı seçen Gazzelilerden oluştuğuna vurgu yaptı.

Siyonist Walla haber sitesi devamında, Filistinlilerin büyük ekseriyeti Ehli Sünnete bağlı olduğunu ve Şiayı seçenlerin oranın çok az olduğunu da yazdı.

Siyonist walla News sitesi, bu yardım kuruluşlarına ait bir çok önemli resim ve belgenin ellerinde olduğunu iddia etti.

Gazze de ki bu yapılanmalar tamamen yeni ve bir yıllık çalışmaların ürünü olduğunu, Gazzenin köklü örgütlerinden Hamas'ın da bu çalışmalara onay verdiğini, bu çalışmalara İran'ın mali destek verdiğini düşünüyoruz vurgusu yaptı.

Siyonist haber sitesi, Sabirin hareketi tarafından, İran İslam İnkılabı'nın lideri Humeyni'nin büyük posterlerinin Gazze cadde ve sokaklarına asıldığını ve posterlerin birinde şöyle yazıldığına yer verdi ‘' Tahran-Kudüs eksenine selam olsun''

Siyonist walla News sitesi haberin devamında, ‘'Hişam Salim'' Sabirin hareketinin liderliğini üstlenmektedir. Sabirin hareketinin yayınlamış olduğu son bildiri de Suudi arabistanın Yemen'e saldırılarını lanetlemiş, Suudi arabistana destek veren, Mısır ve Mahmut Abbasa sert eleştirilerde bulunmuşlardı.

Siyonist walla News haber sitesi son olarak şu iddialara yer verdi: Hamas'ın, Husilere vermiş olduğu destekten dolayı, sünni ülkeler karşısında zor duruma düşürmüştür.

Söz konusu site Sabirin hareketini sembolize eden bayrak, Hizbullahın bayrağına çok benzediğini, sadece renklerinin farklı olduğunu, yazdı.

intizar.web.tr

Yorumlar