İstanbul'daki Filistinlilerden Nekbe Eylemi!

Türkiye'nin Filistin'e sürdürdüğü vize işlemlerinin kaldırılması talep edildi.  

Görüntülenme: 1286 Tarih: 16 Mayıs 2015 00:20
İstanbul'daki Filistinlilerden Nekbe Eylemi!

Türkiye'de yaşayan Filistinliler, İsrail Devleti'nin kuruluşunun 67'inci yılında İsrail Başkonsolosluğu önünde yaptıkları eylemde, "Kendi toprağımıza geri dönüş hakkına kavuşmadan sorun çözülmeyecek" dediler.

İsrail Başkonsolosluğu'nun önünde toplanan Türkiye'de yaşayan Filistinliler, "Nehirden Denize, Filistin Özgür Kalacak" yazılı pankart açtı.

Filistin bayrakları taşıyan grup, "Filistin'e özgürlük, İsrail'e Boykot", " Her yer Filistin, her yer direniş" diye slogan attı.

Türkçe ve Arapça yapılan basın açıklamalarda, Nekbe (büyük felaket günü) olarak adlandırdıkları, bir milyon Filistinli'nin topraklarından çıkarıldığı günü unutmadıklarını ve Filistin'in topraklarına dönmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini söylediler.

Türkçe basın açıklaması yapan Nikola Saafin, "Kendi topraklarımıza geri dönüş hakkına kavuşarak, toplumumuzun inşası için özgürlüğe kavuşmadan, Filistin sorunu çözülmeyecek ve mücadelemiz devam edecektir. Filistin'in tüm meşru haklarını elde edene ve siyonist İsrail işgalini sonlandırana kadar, mücadele edeceğimize ilişkin sözümüzü yineliyoruz." dedi.

Basın açıklamasında, Türkiye'nin Filistin'e sürdürdüğü vize işlemlerinin kaldırılması talep edildi. Eylem sırasında, polis çevrede güvenlik önlemi aldı.

on4haber

Yorumlar