Sayda'da Sergi Açıldı!

Uluslararası "Filistin Kimliğini Koruma" Girişimi (İntima) ve Lübnan'ın Sayda kentindeki sivil toplum örgütleri Sayda Belediyesi'nin katkılarıyla önceki gün Belediye Salonu'nda 2'inci Filistin Kültür Mirası Sergisi'ni açtı.  

Görüntülenme: 954 Tarih: 17 Mayıs 2015 01:13
Sayda'da Sergi Açıldı!

Serginin "İntima" Girişimi tarafından Mayıs ayına denk gelen Büyük Felaket (En-Nekbe) ayını anma faaliyetleri kapsamında düzenlendiği ifade edildi.

Sayda Belediye Meclisi üyesi Ali Delibalta, serginin açılışında Sayda Belediye Başkanı Muhammed Es-Suudi'ye vekaleten yaptığı konuşmada, Filistin Nekbesi'nin Atlas Okyanusu'ndan Basra Körfezi'ne kadar Arap ülkelerinin başına gelen çeşitli nekbelere dönüştüğünü söyledi.

Sayda'nın ve Filistin kamplarının güvenliğinin birbirinden ayrılamayacağına dikkat çeken Delibalta, "Herkes aynı hendekte" dedi.

Sayda ve Civarındaki Sivil Toplum Örgütleri Birliği Koordinatörü Macid Hamettu ise bölgenin içinde bulunduğu karanlık tabloya rağmen işgalciyle mücadelede Filistin deneyiminin başarılı bir deneyim olduğunu ifade etti.

"İntima" Girişimi adına konuşan Lübnan temsilcisi Sami Hammud da mülteciliğin zorluğuna rağmen Filistinlilerin hâlâ topraklarına bağlı olduklarını ve çeşitli etkinliklerle bunu dile getirdiklerini  söyledi.

Sayda Belediyesi'nde açılan serginin bu akşama (17 Mayıs Pazar) kadar açık olacağı bildirildi.

fiem

Yorumlar